Η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn δημοσιεύει ένα μανιφέστο ανοιχτού κώδικα

Με τη μετάβαση σε open source, η εταιρεία logistics σχεδιάζει να επιταχύνει την καινοτομία, να αυξήσει την αποτελεσματικότητα, να διασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα και να αναπτύξει τις δυνατότητες πληροφορικής του οργανισμού. Η θυγατρική εταιρεία της DB Systelis Deutsche Bahn είναι υπεύθυνη για την ψηφιοποίηση του γίγαντα των τρένων.

«Με ανοιχτό κώδικα, δημιουργούμε ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον για τους ειδικούς πληροφορικής που θέλουν να διαμορφώσουν το μέλλον της κινητικότητας και της εφοδιαστικής μαζί μας», σχολιάζει η Nicole Göbel, Διευθύνων Σύμβουλος της DB Systel.

Ο κώδικας της Deutsche Bahn διανέμεται σε μερικά αποθετήρια. Τα περισσότερα από τα έργα χρονολογούνται μερικά χρόνια πίσω και ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν την άδεια Apache 2.0.

Η πολιτική και η φιλοδοξία της Deutsche Bahn αποτελούν μέρος ενός ευρύτερης κίνησης ανοιχτού κώδικα των ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών εταιρειών. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Deutsche Bahn, μαζί με την Swiss SBB CFF FFS, τη γαλλική SNCF και τη Διεθνή Ένωση Σιδηροδρόμων, σχημάτισαν την OpenRail Association. Αποστολή αυτής της ομάδας είναι να ενθαρρύνει την ανάπτυξη και τη χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα στον τομέα των σιδηροδρόμων.

Πηγή άρθρου:                                https://joinup.ec.europa.eu⁸

Δημοσιεύθηκε στο opengov.ellak.gr εδώ

Posted on 20/11/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top