Να δράσουμε τώρα: κλιματική και οικολογική κατάρρευση μπροστά μας                                         .

Αυτές οι ευρωπαϊκές αυτές εκλογές και η νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου είναι το πιο σημαντικό πράγμα που υπάρχει και μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του πολιτισμού μας, αν και ελάχιστα έχει συζητηθεί και συνειδητοποιηθεί…

Η μία μετά την άλλη οι χώρες αναγκάζονται να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης κλιματικής και οικολογικής ανάγκης (climate and ecological emergency). Οι επιστήμονες, διεθνείς οργανισμοί και η πραγματικότητα προειδοποιούν. Δεν έχω άλλο χρόνο.

Σταματήστε την πολεμική αντιπαράθεση για τα ανόητα, όπως πρόσφατα στη Βουλή, και ας προετοιμαστούμε για τα σοβαρά, πριν καταρρεύσει ο πολιτισμός μας.

Αφήστε πλέον το υπόλοιπο πετρέλαιο στη ΓΗ. Ας στραφούμε γρήγορα σε αυτό που υπήρχε πάντα και είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας. Αν μέσα στα επόμενα 12 χρόνια δεν έχουμε καταφέρει την μεγάλη αλλαγή σε ένα νέο παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο, τίποτα πλέον δεν θα έχει νόημα γιατί θα έχουμε μπει στην αρχή της κατάρρευσης του πολιτισμού. Δεν είναι πια δυστυχώς σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά προειδοποιήσεις των πιο έγκυρων ερευνητικών κέντρων και των διεθνών οργανισμών.

Οι χώρες έχουν αρχίσει ήδη να κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κλιματικής και οικολογικής κρίσης. Η Ιρλανδία το διακήρυξε ήδη, μετά την Βρετανία, και η Αυστραλία προετοιμάζεται.

Η Ελλάδα πρέπει να επεξεργαστεί και εφαρμόσει μια ανάλογη κατάσταση κλιματικής και οικολογικής έκτακτης ανάγκης. Ακούτε εκεί στη Βουλή και στην κυβέρνηση;

#climateEmergancy #ClimateBreakdown#EcologicalBreakdown #ClimateAction
#ΠράσινοιΑλληλεγγύη #Ευρωεκλογές2019#ΑυτήΤηΦοράΨηφίζω

Posted on 14/05/2019 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top