18 Μαρτίου: Διαμαρτυρία για το κλίμα διοργανώνουν νέοι και νέες των Fridays for Future

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ

Ο πλανήτης, τα οικοσυστήματα και η ανθρώπινη ύπαρξη απειλούνται από το καταστροφικό σύστημα κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων που προκαλεί την κλιματική αλλαγή. Το επικίνδυνο σύστημα καπιταλιστικών μεθόδων ανάπτυξης έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφεται η ίδια η ανθρώπινη και ζωική υπόσταση στον βωμό του ανεξέλεγκτου κέρδους της παγκόσμιας ελίτ, που έχει βάλει τον
πλανήτη μας σε έναν φαύλο κύκλο αυτοκαταστροφής.

Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι αυτονόητη προτεραιότητα κατά την διάρκεια της λήψης των πολιτικών αποφάσεων. Όλες οι κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές στρατηγικές πρέπει να λαμβάνονται πάντα με γνώμονα τον άνθρωπο και την οικολογία.

Έχουμε φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο για την επιβίωσή μας αλλά οι πολιτικοί ιθύνοντες και οι οικονομικές ελίτ συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια και να αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές που θυσιάζονται λόγω της κλιματικής κρίσης που συνεχώς τροφοδοτούν.

Άμεσα θύματα καταλήγουν να είναι οι χώρες που ευθύνονται λιγότερο για την κλιματική αλλαγή, όπου οι άνθρωποι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες μη απολαμβάνοντας ούτε τα βασικά θεμελιώδη δικαιώματα για να μπορέσουν να επιζήσουν. Άνθρωποι γεννιούνται υποτελείς και καταδικασμένοι σε κακουχίες.

Δεν σωπαίνουμε όμως. Στις 18 Μαρτίου, η Fridays For Future και η Πρωτοβουλία Νέων, στην Πλατεία Μοναστηρακίου στις 3 μ.μ. ενώνουμε τις φωνές και γινόμαστε ένα με το παγκόσμιο οικολογικό κίνημα απαιτώντας συλλογικά κλιματική και κοινωνική δικαιοσύνη.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την καταδικασμένη μοίρα του πλανήτη μας η οποία αποδόθηκε από το καταστροφικό αντιοικολογικό καπιταλιστικό σύστημα και την εγκληματική θέληση για ανεξέλεγκτη κερδοφορία.

Ο χρόνος τελειώνει αλλά η φωνή μας δυναμώνει.

Σας περιμένουμε όλες, όλους και όλα στην παγκόσμια διαδήλωση για να απαιτήσουμε μαζί κλιματική δικαιοσύνη, εδώ και τώρα.

ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

  • Ραμιώτης Αλέξανδρος (Fridays For Future Greece)
    E-mail: alex.ramiotis@fridaysforfuturegreece.org
    tel: 0030-6974940511
  • Θεοδώρα Ελευθεράκη (Πρωτοβουλία Νέων)
    E-mail:elef.theodora@gmail.com
    tel: 0030-6988475484

Posted on 14/03/2022 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top