Νοιάζεσαι για το κλίμα; Γιατί να ψηφίσεις αυτούς που αδιαφορούν για αυτό;

Όλο και περισσότεροι πολίτες μας δηλώνουν ότι θα μας ψηφίσουν γιατί είμαστε μια καλή λύση – τώρα έχω να ψηφίσω – και δεν θα μετανοιώσουν μετά για αυτό που ψήφισαν.
Οι ευρωεκλογές αφορούν την Ευρώπη, την κοινωνική συνοχή, την δημοκρατία και το κλίμα. Η κλιματική κατάρρευση μας υποχρεώνει να δούμε όλα τα άλλα θέματα μέσα από το πρίσμα του κλίματος, να λύσουμε όλα τα προβλήματα – κοινωνικά, οικονομικά, θεσμικά – με μια συνεκτική πολιτική που παράλληλα προστατεύει το κλίμα.
Νοιάζεσαι για το κλίμα; Ψήφισε κόμμα και υποψήφιους που δεσμεύονται να αγωνιστούν για την προστασία του.
Πράγματι και σε κοινωνικό και σε πολιτικό επίπεδο οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα ότι θα βοηθήσουμε να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και εφόσον είμαστε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεσμευόμαστε ότι θα είναι η πρώτη προτεραιότητά μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο να προωθεί αυτή η πολιτική, με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο, για όλους/ες, ώστε να είναι σύμμαχοι όλοι στον ιστορικό αγώνα της ανθρωπότητας να προλάβει μέσα σε 12 χρόνια να αλλάξει με ισορροπημένο τρόπο όσα απειλούν όχι μόνο το κλίμα αλλά και τον πολιτισμό μας με κατάρρευση.
Από ανάρτηση στο ίντερνετ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον επικεφαλής του συνδυασμού μας Νίκο Χρυσόγελο στους υποψήφιους ευρωβουλευτές που έχουν δεσμευτεί για την προστασία του κλίματος:
“Ευρωεκλογές σταυρώνουμε όποιους έχουν δηλώσει έμπρακτα οτι θα βοηθήσουν αποτελεσματικά να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή στην ΕΕ, καθιερώνοντας την Ευρώπη πρωτοπόρα όπως της αξίζει. Oι παρακάτω ευρωβουλευτές έχουν δεσμευθεί ότι αν εκλεγούν θα υποστηρίξουν πρωτοβουλίες για την μετάβαση σε μια μεταλιγνιτική εποχή χωρίς αποτύπωμα CO2. 
Τέλος, δείτε στον πίνακα πού ανήκε το κάθε κόμμα, πριν το ψηφίσετε, για να ξέρετε τι αποτέλεσμα είχε στο προηγούμενο κοινοβούλιο”. 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Ευχαριστούμε για την επιλογή. Μας τιμάει ιδιαίτερα.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο συνεπικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, είχε αναδειχθεί μεταξύ των πρώτων σε δράση για την προστασία του κλίματος ευρωεβουλευτές (με βάση στοιχεία ανεξάρτητης έρευνας κι αξιολόγησης του έργου ευρωβουλευτών) στη διάρκεια της θητείας του ως ευρωβουλευτής των Πράσινων 2/2012-6/2014. Αποχώρησε τον Μάρτιο 2014 από τους Οικολόγους Πράσινους και δημιούργησε ένα ανεξάρτητο, πραγματικά πράσινο κόμμα, μαζί με πολλά άλλα στελέχη ενεργά στο οικολογικό, κοινωνικό και δημοκρατικό κίνημα.
Είναι επιλογή ζωής, δεν έχει να κάνει με προεκλογικές υποσχέσεις.
#ClimateEmergency #VoteGreen #VoteClimate #fair #energytransition #RES100% #ΠράσινοιΑλληλεγγύη

Posted on 24/05/2019 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top