ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Να μην υποκύψουμε στον τρόμο και στον διχασμό

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και τα θερμά συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε στους τραυματίες να αναρρώσουν γρήγορα. Είμαστε όλοι κι όλες Βρυξελλιώτες/τισες, μας αφορά.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει αυτό που επιδιώκουν οι φανατικοί μιας ιδεολογίας μίσους, να κυριαρχήσει δηλαδή ο τρόμος και ο διχασμός στην καθημερινότητά μας.

Σήμερα οι Βρυξέλλες, χθες η Τουρκία, προχθές το Παρίσι, πριν κάποιες μέρες η Βηρυτός, η Αίγυπτος, το Μάλι.

Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες όπως και άλλες επιθέσεις παλιότερα δεν έχουν να κάνουν με συγκεκριμένη θρησκεία ή καταγωγή ή χρώμα δέρματος, έχουν να κάνουν με ιδεολογία μίσους. Σήμερα κάποιοι χρησιμοποιούν μια θρησκεία για να καλύψουν την ιδεολογία του μίσους απέναντι στη ζωή και σε ένα τρόπο ζωής, απέναντι στην ελευθερία της επιλογής.

Αλλά η ιδεολογία της τυφλής βίας δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Ας θυμηθούμε τις βόμβες σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ιταλίας, τις βόμβες σε παμπ, τις επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές, τις επιθέσεις σε αεροδρόμιο και στο μετρό στη Ρωσία, τη δολοφονία 77 νέων από το Νορβηγό ακροδεξιό Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ το 2011 κα.

Ας μην παρασυρθούμε από ρατσιστές και ακροδεξιούς που προσπαθούν να ταυτίσουν με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (θρησκεία, χρώμα, καταγωγή) τους τρομοκράτες. Η ιδεολογία του μίσους είναι ο εχθρός μας. Μας αφορά, αφορά την Ευρώπη, την δημοκρατία, την ελευθερία, το σεβασμό απέναντι στη ζωή κάθε ανθρώπου.

 

Nohate

Ας μην παρασυρθούμε από ρατσιστές και ακροδεξιούς που προσπαθούν να ταυτίσουν με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (θρησκεία, χρώμα, καταγωγή) τους τρομοκράτες. Η ιδεολογία του μίσους είναι ο εχθρός μας. Μας αφορά, αφορά την Ευρώπη, την δημοκρατία, την ελευθερία, το σεβασμό απέναντι στη ζωή κάθε ανθρώπου. Είμαστε ενάντια στην

Posted on 22/03/2016 in Δελτία Τύπου, Θέσεις

Share the Story

Back to Top