Το ιστιοπλοϊκό σκάφος Bleu Panda του WWF στη Ζάκυνθο για τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές

Το Blue Panda, το ιστιοπλοϊκό σκάφος του WWF έρχεται σε λίγες ημέρες στη χώρα μας μετά την πρώτη στάση του στην Ιταλία στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προστασία της Μεσογείου! Από τις 17 έως τις 25 Ιουλίου θα είναι στη Ζάκυνθο, καθώς εκεί βρίσκεται το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, ο κόλπος του Λαγανά, και η παραλία των Σεκανίων, το σημαντικότερο «μαιευτήριο» της Μεσογείου για τη θαλάσσια χελώνα Caretta caretta που συγκεντρώνει κάθε χρόνο 500 – 1.000 φωλιές.

Κατά την παραμονή του Blue Panda στη Ζάκυνθο θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη της αξίας των Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών σε σχέση με τη βιοποικιλότητα και την ευημερία των ανθρώπων. Θα αναδειχθεί, επίσης, μία από τις σημαντικές απειλές της Μεσογείου: τα «δίχτυα-φαντάσματα», εγκαταλελειμμένα αλιευτικά εργαλεία που καταλήγουν στον βυθό, επιβαρύνουν τους θαλάσσιους βιότοπους και αποτελούν τη βασική μορφή πλαστικής ρύπανσης των θαλασσών μας.

Στις 19 Ιουλίου, οι ONIRAMA θα πραγματοποιήσουν μία αποκλειστική συναυλία πάνω στο Blue Panda, και με φόντο το γαλάζιο του Ιονίου. Η συναυλία θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί και θα μεταδοθεί διαδικτυακά το 1ο Blue Panda Lab, με θέμα «Τουρισμός και Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές, η μετα-Covid εποχή». Στόχος της εκδήλωσης είναι η συζήτηση για τις δυνατότητες συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης σε μια προστατευόμενη περιοχή που είναι ιδιαίτερα τουριστική.

Ανάμεσα στους πολύ ενδιαφέροντες ομιλητές θα είναι και ο Σουηδός Joakim Odelberg, διάσημος σε όλο τον κόσμο, περιζήτητος, σεβαστός και πολυβραβευμένος φωτογράφος και υποβρύχιος κινηματογραφιστής, που η αφοσίωσή του και η αγάπη του για το φυσικό περιβάλλον τον έχει οδηγήσει έξω από τα σουηδικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων και των Σεκανίων της Ζακύνθου.  

Παράλληλα, το WWF έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών με στόχο να πιεστεί η Πολιτεία να περάσει από τα «χαρτιά» στην πράξη την προστασία των Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών.

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, υπόγραψε την έκκληση για προστατευμένες θάλασσες!

Posted on 12/07/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top