Οι “ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία” στο Athens Pride 2014: Η αγάπη δεν είναι ποτέ λάθος

Αθήνα, 14.6.2014

Οι “ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία” στο Athens Pride 2014

Η αγάπη δεν είναι ποτέ λάθος

Οι “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία”, προασπίζοντας ανεπιφύλακτα τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας, όπως και όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμμετέχουμε στο φεστιβάλ υπερηφάνειας της Αθήνας AthensPride 2014 που διεξάγεται σήμερα, Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία” πιστεύουμε ότι η αγάπη δεν είναι ποτέ λάθος και συμμετέχουμε στον εορτασμό των 10 χρόνων του AthensPride, στηρίζοντας έμπρακτα την πολυμορφία, τη διαφορετικότητα και την ανεκτικότητα, και απορρίπτοντας τα στερεότυπα, τις διακρίσεις και τη μισαλλοδοξία.

Με το σύνθημα «Οικογενειακή Υπόθεση», το AthensPride 2014 εστιάζει στη δυνατότητα των επιλογών στην οικογενειακή ζωή και συγκεκριμένα στη δυνατότητα δημιουργίας νομικά αναγνωρισμένης οικογένειας. Παρά την καταδικαστική απόφαση της 7ης Νοεμβρίου 2013 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Ελλάδα εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται, παραμένοντας δέσμια αναχρονιστικών φοβικών νοοτροπιών, και να παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποκλείοντας ζευγάρια του ίδιου φύλου από το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Οι “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία” θέλουμε μια ανοιχτή, πλουραλιστική κοινωνία, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσιοι, ανεξαρτήτως φύλου και γενετήσιου προσανατολισμού. Για το λόγο αυτό, στηρίζουμε τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στη διεκδίκηση ισότιμης πρόσβασης στο οικογενειακό δίκαιο. Πέρα από τα θετικά νομοθετικά μέτρα που πρέπει να θεσπιστούν για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των LGBTQατόμων, ζητάμε την εξάλειψη νομοθετικών ρυθμίσεων, συμπεριφορών και προτύπων που ευνοούν τις διακρίσεις μεταξύ των πολιτών. Επιπλέον, διεκδικούμε τη λήψη μέτρων που αντιμάχονται τη ρητορική μίσους προς κάθε κατεύθυνση και υπογραμμίζουμε την ανεπαρκή εκπαίδευση του εκπαιδευτικού και ιατρικού προσωπικού σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση να παραδειγματιστεί από άλλες ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, όπως τη Γαλλία και τη Βρετανία, αλλά και πολλές υποψήφιες προς ένταξη χώρες, και να λάβει νομοθετικά μέτρα που κατοχυρώνουν πλήρως τα δικαιώματα της LGBTQκοινότητας.

2014-06-14-Athens-pride-PRASINOI-poster

http://www.athenspride.eu

Posted on 14/06/2014 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top