Μαζί με την Αλία – Αγλαϊα Παπαγεωργίου στο ευρωψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την ιστορία και τις εξελίξεις προς τα πίσω. Μπορούμε όμως να επηρεάσουμε την κατεύθυνση των εξελίξεων κι αλλαγών. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε ως #ΠράσινοιΑλληλεγγυη με τις πολιτικές μας παρεμβάσεις όσο και με τη #συμμετοχή μας στις #ευρωεκλογές2019. Το πρόγραμμα καθώς και οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες μας αναδεικνύουν τις λύσεις που χρειαζόμαστε στη σημερινή πολύπλοκη εποχή. Ποια μπορεί, για παράδειγμα, να είναι η απάντηση απέναντι στην #παγκοσμιοποίηση; Θα γυρίσουμε πίσω στα κλειστά #εθνικά #σύνορα ή θα ενδυναμώσουμε τους #δημοκρατικούς ευρωπαϊκούς και διεθνούς #θεσμούς ώστε να θέσουν κανόνες, ενώ παράλληλα θα προετοιμάσουμε, #εκπαιδεύσουμε και #ενδυναμώσουμε τις κοινωνίες και όλους τους πολίτες για να μπορούν να αντιμετωπίσουν την νέα πραγματικότητα; Η #γιαγιά και ο #παππούς στο #χωριό που μπορεί να μην ξέρουν από #τεχνολογίες, δεν έχουν βγει ποτέ έξω από τα σύνορα κι αγνοούν τι σημαίνει παγκοσμιοποίηση, όμως έχουν μάθει και μπορούν να μιλήσουν μέσω σκαιπ ή viber με την εγγονή ή τον εγγονό που είναι στην άλλη άκρη του #κόσμου, αυτό είναι μια τέτοια νέα πραγματικότητα.
 
Για παράδειγμα, η Alia Papageorgiou συμμετέχει στη λίστα των Υποψηφίων #Ευρωβουλευτών των 🌻🇪🇺 Πράσινοι-Αλληλεγγύη για τις #Ευρωεκλογές2019 🗳️📅
Η Αλία Αγλαΐα Παπαγεωργίου κατάγεται από τα Τρίκαλα και είναι μια πολίτης του κόσμου και μια σύγχρονη τυπική Ελληνίδα. Τι κάνει μια δημοσιογράφος σήμερα με την κρίση στο επάγγελμα και τις αλλαγές που συντελούνται στον τομέα της #ενημέρωσης; Η Αλία-Αγλαϊα Παπαγεωργίου δούλευε ως δημοσιογράφος στις Βρυξέλλες για πάνω από οκτώ χρόνια. Είναι συντάκτρια σε #ευρωπαϊκή εφημερίδα, σε διεθνείς και αυστραλιανές εφημερίδες και δουλεύει σήμερα σε επικοινωνιακά θέματα για τα Ευρωπαϊκά όργανα. Είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες (ΑΕJ Belgium) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Brussels Press Club Europe. Μεταξύ 2015 – 2018 ανέλαβε το γραφείο τύπου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην #Αυστραλία. Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκό Δίκαιο (LLB Bachelor of Laws with Honours in European Law) στο University of Kent, Canterbury United Kingdom. Παρακολουθεί ακόμα Μάστερ σε Cybersecurity, #Στρατηγική και #Διπλωματία στο Πανεπιστήμιο New South Wales της Αυστραλίας, MA Master of Arts σε #Διεθνείς #Πολιτικές, στο European Centre of International Research and Strategy – Brussels καθώς και Certificate in European Law, University of Amsterdam. Ζει σήμερα στις #Βρυξέλλες με τον σύντροφό της και τον #γάτο τους. Μιλάει έξι #γλώσσες.
Η #παγκοσμιοποίηση είναι μια #πραγματικότητα. Η επιστροφή στα κλειστά #εθνικά #σύνορα δεν είναι λύση απέναντι σε #προβλήματα που δημιουργούνται από την αρρύθμιστη παγκοσμιοποίηση και τον #φόβο ή την #ανασφάλεια που γεννάει. Η #λύση είναι αφενός στην #ενδυνάμωση όλων των κοινωνιών και των πολιτών ώστε να μην μένει κάποιος μόνος του πίσω, κι αφετέρου στην ενίσχυση της #δημοκρατίας καθώς και των ευρωπαϊκών (π.χ ευρωπαϊκό κοινοβούλιο) και διεθνών θεσμών (μεταρρύθμιση ΟΗΕ) ώστε να μπουν #κανόνες και να υιοθετηθούν περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές παράμετροι και ρυθμίσεις που θα θέσουν την παγκοσμιοποίηση στην υπηρεσία των κοινωνιών, της #κοινωνικής #δικαιοσύνης και του #περιβάλλοντος.
Άλλαξε την Ευρώπη, Ψήφισε Πράσινους! / Change Europe
#VoteGreen! #Ευρωεκλογές2019 #ΕΕ2019 #ΑυτήΤηΦοράΨηφίζω #Πράσινοι #ΠράσινοιGR #PrasinoiGR #ΠράσινοιΑλληλεγγύη #ΕυρωπαίοιΠράσινοι #SocialInclusion #EUElections2019 #ThisTimeImVoting #Greens #GreensGR #EuropeanGreens #LetsActTogether #IamEuropean #intercultural #κοινωνία #noOneLeftBehind #socialinclusion #democracy #cohesion #τρίκαλα #Θεσσαλία

Posted on 29/03/2019 in Δελτία Τύπου, Ευρωεκλογές 2019

Share the Story

Back to Top