AntetokounBros Academy: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη σεζόν 2021-2022

H AntetokounBros Academy, η ακαδημία μπάσκετ και εκπαίδευσης που δημιούργησαν ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο για 100 νέους αθλητές και 12 προπονητές από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά. Κορίτσια και αγόρια, ηλικίας 12-16 ετών, προερχόμενα από κάθε γειτονιά της Αθήνας, με καταγωγή από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, με διαφορετικό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις δωρεάν θέσεις που προσφέρει η Ακαδημία τη νέα σεζόν.
Παράλληλα, νεαρές προπονήτριες και νεαροί προπονητές, ηλικίας 18-25 ετών, μπορούν να αρχίσουν την καριέρα τους, εξασφαλίζοντας μία από τις θέσεις του προγράμματος.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές της δεύτερης σεζόν, καθώς και οι μαθητευόμενοι προπονητές, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, το οποίο διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας, τη νέα αγωνιστική σεζόν 2021-2022. Οι υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής θα καλυφθούν από νέους υποψηφίους που θα αξιολογηθούν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για νέους υποψήφιους ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στο site της Ακαδημίας www.antetokounbrosacademy.net.

Σημασία δεν έχει από που ξεκινάς, αλλά που μπορείς να φτάσεις.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο έφτασαν στην κορυφή του μπασκετικού πλανήτη. Δεν ξεχνούν, όμως, από που ξεκίνησαν. Γι’ αυτό νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν ευκαιρίες σε εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο, να ενδυναμώσουν και να εμπνεύσουν έμπρακτα τα νέα παιδιά.

Επικεφαλής προπονήτρια της AntetokounBros Academy είναι η Εβίνα Μάλτση, μια θρυλική μορφή του γυναικείου μπάσκετ. Στην AntetokounBros Academy το μπάσκετ είναι απλά το έναυσμα ώστε τα παιδιά να ονειρευτούν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Με «όχημα» το μπάσκετ, τα νεαρά κορίτσια και αγόρια θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο με όμορφες εμπειρίες και μαθήματα ζωής.

Το πρόγραμμα της AntetokounBros Academy περιλαμβάνει προπονήσεις μπάσκετ δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Σαββατοκύριακο, από τον Οργανισμό Eurohoops. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στα δύο ανακαινισμένα γήπεδα στις περιοχές των Ελληνορώσων και της Λαμπρινής, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΤΕΒΑ και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Μια σειρά από workshops θα διεξαχθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Βιωματικά εργαστήρια, θεωρητικές αναλύσεις του παιχνιδιού από την προπονητική ομάδα του Eurohoops και inspirational speeches, με καταξιωμένους επαγγελματίες από διάφορα πεδία δράσεων και σπουδαίους αθλητές, προσβλέπουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και στην παρακίνησή τους για να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Το σύνολο του αθλητικού και εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας είναι σχεδιασμένο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων και οδηγιών του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν οι 100 αθλήτριες και αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν έξι ετήσιες υποτροφίες προπόνησης στον Οργανισμό Eurohoops, ενώ τέσσερις συμμετέχοντες θα επιλεχθούν για να παρακολουθήσουν καλοκαιρινά μαθήματα στην Αγγλία. Ο/Η απόφοιτος της AntetokounBrosAcademy με την καλύτερη επίδοση θα λάβει την πανεπιστημιακή υποτροφία «One of a Kind» από το Ίδρυμα Ωνάση.

Οι μαθητευόμενες προπονήτριες και προπονητές θα έχουν εξίσου σημαντικές προοπτικές εξέλιξης. Δύο από αυτούς θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε περαιτέρω εκπαίδευση, δύο θα κερδίσουν από μία θέση εργασίας στον Οργανισμό Eurohoops και ένας/μία θα παρακολουθήσει ένα μπασκετικό προπονητικό camp στο εξωτερικό με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για νέους υποψήφιους ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου..

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής: https://www.accmr.gr/el

Posted on 14/09/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top