Τέλος εποχής για ζώα σε κλουβιά στην ΕΕ:  Ακρόαση της Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Πολιτών

Απαγόρευση των κλουβιών στην ΕΕ
Ακρόαση της Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Πολιτών
Ενημερώνουμε ότι οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Απαγόρευση της Χρήσης Κλουβιών για ζώα εκτροφής μαζί με εμπειρογνώμονες, Επιτρόπους και εκπροσώπους άλλων οργάνων της ΕΕ την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Απριλίου. Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών ήταν επιτυχής (μια από τις 6 πρωτοβουλίες που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα) συγκεντρώνοντας την υποστήριξη περίπου 1.400.000 ευρωπαίων πολιτών που υπέγραψαν την σχετική πρωτοβουλία.
Την παρουσίαση των στόχων της Πρωτοβουλίας θα κάνουν οι διοργανωτές της Όλγα Κίκου  (μέλος των Πράσινων) και Leopoldine Charbonneaux.

 

Η δημόσια ακρόαση, που διοργανώθηκε από κοινού από τις Επιτροπές Γεωργίας και Αναφορών του Κοινοβουλίου, σχετικά με την Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών (ECI) «Τέλος της εποχής των κλουβιών» θα ανοίξει από τους προέδρους των Επιτροπών Norbert Lins (EPP, DE) και Dolors Montserrat (EPP, ES) μαζί με την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τις Αξίες και τη διαφάνεια Věra Jourová.

Οι διοργανωτές της Πρωτοβουλίας Όλγα Κίκου και Leopoldine Charbonneaux θα παρουσιάσουν τους στόχους της Πρωτοβουλίας και κατόπιν ένας επιστήμονας και ένας αγρότης θα μοιραστούν τις απόψεις τους. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις από την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδη, καθώς και από τους Kerli Ats και Guillaume Cros, αντίστοιχα εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) και της Επιτροπής των Περιφερειών.

Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ευρωβουλευτών, των διοργανωτών της Πρωτοβουλίας και της Επιτροπής, πριν από τις παρατηρήσεις του Επιτρόπου Γεωργίας Janusz Wojciechowski και τις τελικές δηλώσεις των διοργανωτών.

Πότε: Πέμπτη 15 Απριλίου, περίπου στις 09.00 CET

Που: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κτίριο Paul-Henri Spaak, δωμάτιο 03C050, Βρυξέλλες (από απόσταση)

Το σχέδιο προγράμματος της ακρόασης είναι διαθέσιμο εδώ. Η ακρόαση θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου εδώ (Κέντρο πολυμέσων του Κοινοβουλίου).

Περισσότερα εδώ (αγγλικά):

Posted on 13/04/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top