Συνέντευξη Ν. Χρυσόγελου στα Χανιώτικα Νέα και στο Επαρχιακό Φως

Συνέντευξη του Νίκου Χρυσόγελου, συμπροέδρου των ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στα Χανιώτικα Νέα και στο Επαρχιακό Φως με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στα Χανιά
Την συνέντευξη πήρε ο Γιάννης Κάκανος, στο “Καφέ Ταράτσα” στο παλιό λιμάνι Χανίων
 
Από την δημοσίευση:
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» και στο «Επαρχιακό φως» ο κ. Χρυσόγελος ανέφερε τα εξής: «Οι Πράσινοι-Αλληλεγγύη είναι σε μια φάση αναδιοργάνωσης πανελλαδικά έτσι ώστε πραγματικά να διατυπωθεί μια εναλλακτική πρόταση σε όσα συμβαίνουν σήμερα και που δεν οδηγούν σε λύσεις στη χώρα. Είναι ανάγκη να ανοίξει ένας πολιτικός διάλογος για τα ουσιαστικά θέματα της χώρας. όπως είναι η οικονομία, η απασχόληση, το μοντέλο τουρισμού, η εξάλειψη της φτώχειας. Όμως, αυτά τα θέματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με παλιές συνταγές αλλά χρειάζονται καινούργιες ιδέες, πιο καινοτόμες κοινωνικά, περιβαλλοντολογικά και οικονομικά έτσι ώστε να μιλήσουμε για ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο της χώρας».
 
Ο ίδιος συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο πολιτικό κενό που υπάρχει στις κοινωνίες επισημαίνοντας ότι «όποιος δει τις δημοσκοπήσεις αλλά και τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών θα διαπιστώσει εύκολα ότι πάνω από το 45% της ελληνικής κοινωνίας δεν εμπιστεύεται κανένα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό…» για να καταλήξει τονίζοντας «πως στις τελευταίες εκλογές οι Πράσινοι-Αλληλεγγύη δε συμμετείχε, συνειδητά βέβαια, γιατί φαινόταν μέσα στην κοινωνία ότι υπήρχε ένα μεγάλο κύμα το οποίο επιδίωκε να δοκιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για δεύτερη φορά, για να υπάρχει ένα περιθώριο να εφαρμόσει πράγματα τα οποία είχε υποσχεθεί. Νομίζω ότι τώρα, όμως, ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας έχει καταλάβει ότι τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή δεν έχουν πραγματικά σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Εμείς λοιπόν ως Πράσινοι-Αλληλεγγύη προετοιμαζόμαστε και για τις εκλογές, όταν και οπότε γίνουν, αλλά το κύριο, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να ανοίξουμε έναν διάλογο για το ασφαλιστικό, για το αγροτικό, για τα θέματα τα οικονομικά, για τα θέματα της παιδείας, τα θέματα της γενικότερης κρίσης, για το προσφυγικό έτσι ώστε να υπάρχει μια συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση και παράλληλα προσπαθούμε να υπάρχει μια ευρύτερη συνεργασία δυνάμεων που είναι έξω από τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις…».
 

Posted on 05/03/2016 in Στα Media

Share the Story

Back to Top