Παρουσίαση 10 ακόμα υποψηφίων του ευρωψηφοδέλτιου

Θέλουμε πίσω το μέλλον μας. Οι νέοι στο προσκήνιο!

«ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία»

Μετά την παρουσίαση στις 21 Μαρτίου των πρώτων 18 υποψηφίων για τις ευρωεκλογές με την πράσινη, κοινωνική λίστα σήμερα, 1/4/2014, παρουσιάζουμε ακόμη 10 υποψήφιους – ες με το ευρωψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία».

Είμαστε ενεργοί πολίτες, όχι επαγγελματίες πολιτικοί, παιδιά του κομματικού σωλήνα ή του σταρ σύστεμ. Οι περισσότεροι είμαστε νέοι και νέες, επισφαλώς εργαζόμενοι – ες, αλλά και άνεργοι – ες, ανασφάλιστοι – ες. Δεν μας εκφράζουν οι κυρίαρχες πολιτικές στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα, αλλά με κοινωνικά δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο, γιατί η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, ανεξαρτήτως του που γεννηθήκαμε. Απεχθανόμαστε τους επαγγελματίες πολιτικούς που περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους, προωθούμε μια πολιτική των πολιτών.

Είμαστε ενεργοί πολίτες, ανήκουμε στην πιο μορφωμένη, καταρτισμένη και ενημερωμένη γενιά, που προσπαθούν να της στερήσουν το μέλλον. Δεν θα το επιτρέψουμε! Δεν θα αφήσουμε να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Αν η δικιά μας γενιά δεν καταφέρει να αλλάξει τα πράγματα, κανείς άλλος δεν θα τα αλλάξει.

Είμαστε νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, γονείς, με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες, που συμμετέχουμε στα κινήματα αλληλεγγύης και στις δράσεις των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Η υποψηφιότητά μας είναι ένα ακόμα αναγκαίο βήμα για να εκφράσουμε την οργή μας για όσα συμβαίνουν, την αμφισβήτησή μας στις κυρίαρχες πολιτικές αλλά και τη δημιουργική μας διάθεση, τις καινοτόμες σκέψεις και δράσεις μας και το ψυχικό μας πλεόνασμα για να προσφέρουμε ανιδιοτελώς με όσες δυνάμεις διαθέτουμε μέχρι να ξανασηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της, μέχρι να ξανακερδίσει η Ευρώπη την καρδιά και το μυαλό των πολιτών.

Δεν θα αφήσουμε να υπάρχουν χαμένες γενιές, άνθρωποι αποκλεισμένοι και στο περιθώριο. Εμείς θα συμμετάσχουμε να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο. Στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουν πολλοί νέοι και νέες για να στείλουμε το μήνυμα «καμία απόφαση για το μέλλον χωρίς τους νέους». Συμμετέχουν αγωνιστές για την κατάργηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού για να στείλουμε το μήνυμα «με αλληλεγγύη θα βγούμε από την κρίση».

Τώρα πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να πάρουμε πίσω το μέλλον μας αλλά και το μέλλον των παιδιών μας!

     Αυτοί είμαστε!

Άκερμανς Μόνικα: Γεννήθηκε στην Ολλανδία. Ζει στην Ελλάδα από το 1991. Είναι ενεργός πολίτης και εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Δραστήρια σε θέματα παιδείας και σχολείων ενταγμένων στην κοινότητα. Από το 2001 συμμετέχει στους συλλόγους γονέων στα σχολεία που φοίτησαν τα 2 παιδιά της. Σήμερα είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Βολιώτη Ζωή: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, 1984. Απόφοιτη Τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών, Παν/μιου Πειραιά. Με μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Σπουδές και την Επιστήμη της Αειφορίας, Πανεπιστήμιο Lund, Σουηδία. Εργάζεται από το 2012 στις Βρυξέλλες σε εταιρία για την υπεύθυνη και αξιόπιστη περιβαλλοντική επικοινωνία. Ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ που εκδίδει το δίγλωσσο ηλεκτρονικό περιοδικό ARTIVIST που προβάλλει τις ιδέες και το έργο δημιουργικών ανθρώπων με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Δασκαλάκη Ειρήνη: Πτυχίο κοινωνιολογίας από Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Salerno Ιταλίας. Yποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα μουσικών σπουδών του ΕΚΠΑ. Διπλωματούχος ξεναγός. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και έχει εμφανιστεί σε θέατρα, φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Εσμάουι Ευτύχιος-Νάσσερ: Οικονομολόγος, απόφοιτος νομικών – οικονομικών σπουδών, με σημαντική δράση σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του περιβάλλοντος. Ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου. 30 χρονών.

Ζιάκου Ελεάννα: Γεννήθηκε στο Αργυρόκαστρο, το 1978. Απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου, του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Τιράνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (LLM) στο Δίκαιο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Leuven (Βέλγιο).

 Καντίρ Ριζγκάρ:Πολιτικός Μηχανικός. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μοσούλης και κάτοχος τίτλου εκμάθησης ελληνικών για αλλοδαπούς από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως διερμηνέας. Έχει αναπτύξει εθελοντική και κοινωνική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

Λόης Νίκος: Δικηγόρος, μέλος του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου. Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου 2011- Φεβρουάριος 2014. Ασχολείται με την αυτοδιοίκηση από το 1994, έχει εκλεγεί τρεις φορές Δημοτικός Σύμβουλος. Τώρα Δημοτικός Σύμβουλος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Νόλλας Καμίλο:  Γεννήθηκε στο Παρίσι, το 1968. Κατάγεται από την Βωβούσα. Σπούδασε την τέχνη της φωτογραφίας σε Λιέγη, Λυών και Αθήνα. Παράλληλα με την προσωπική του εργασία, από το 1992 εργάζεται ως Freelance φωτογράφος και ως δάσκαλος φωτογραφίας, με βάση την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις κι έργα του περιλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Είναι μέλος και βασικός επιμελητής της ομάδας phasma2 από το 2011.

Μεταξά Κυριακή: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, 1983. Αρχιτέκτονας με μεταπτυχιακό σε θέματα ενεργειακών συστημάτων και ενεργειακός επιθεωρητής κτιρίων. Ερευνητικό έργο σε σχέση με τον αστικό πολεοδομικό σχεδιασμό, τον δημόσιο χώρο και τον δημόσιο βίο. Εθελοντική δράση σε θέματα πολιτισμού σε Ελλάδα και Ιταλία. Δράσεις υποστήριξης αστέγων. Ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ιστορίας Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.

Τζένος Νίκος: Δικηγόρος στα Καλάβρυτα. Αντιδήμαρχος στο δήμο Καλαβρύτων, πρόεδρος στην Δημοτική επιχείρηση πολιτιστικής ανάπτυξης, Ενεργός και μάχιμος σε ζητήματα μειονοτήτων, μεταναστών και προσφύγων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικού αποκλεισμού.

Τα 28 άτομα, άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμμετέχουν μέχρι σήμερα στο ευρωψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» είναι:

Ν. Χρυσόγελος, Μ. Πίνιου Καλλή, Ό. Θεοδωρικάκου, Μ. Αχμέντ, Σ. Κυμπουρόπουλος, Κ. Λεμπέση, Μ. Δασενάκης, Στ. Λιβάνιος, Μ. Παναγιωτοπούλου, Μ. Βαλάσης, Ρ. Καστρινάκη, Μ. Μπονατάκης, Σ. Παπαχρήστου, Χ. Κεχαγιόγλου, Ε. Δημοπούλου, Χρ. Ζουμπουλίδης, Ν. Κάππας, Π. Γρέδης, Μ. Άκερμανς, Ζ. Βολιώτη, Ε. Δασκαλάκη, Ε. Ν. Εσμάουι, Ε. Ζιάκου, Ρ. Καντίρ, Ν. Λόης, Κ. Νόλλας, Κ. Μεταξά, Ν. Τζένος

 Τα βιογραφικά των 28 υποψηφίων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: www.prasinoi.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:

τηλ: 210 3223867, e-mail: info@prasinoi.gr

facebook.com/prasinoitwitter.com/greensgr


Αναλυτικά

Άκερμανς Μόνικα:

Γεννήθηκα το 1969 στην Ολλανδία. Ζω στην Ελλάδα από το 1991, είμαι ενεργός πολίτης κι εργάζομαι ως αρχιτέκτονας. Έχω δυο κόρες, τη Χριστίνα (19 χρονών) και τη Γαβριέλα (17 χρονών). Από το 2001 συμμετέχω στους συλλόγους γονέων στα σχολεία που φοίτησαν τα παιδιά μου και σήμερα είμαι πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων του Νομού Ηρακλείου. Στηρίζω τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ που θέλουν τα σχολεία να είναι ολοήμερα, σχολεία της κοινότητας όπου εκτός από την γενική και επιστημονική παιδεία που πρέπει να παρέχουν, να είναι και χώροι για τον αθλητισμό, την τέχνη, το θέατρο και τα υπαίθρια παιχνίδια στην φύση. Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θέλουν να διαμορφώσουν εκείνες τις συνθήκες και να παρέχουν στους εκπαιδευτικούς εκείνες τις δυνατότητες ώστε να μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, με μικρότερες τάξεις, μικρότερη γραφειοκρατία, σαφέστερες απαιτήσεις και υψηλότερες αποδόσεις. Σε μια εποχή κρίσης η ενίσχυση του ρόλου της παιδείας θα πρέπει να θεωρείται προτεραιότητα της κοινωνίας. Προσωπικά πιστεύω πώς κάθε νέα γενιά είναι το μέλλον της χώρας. Ως πολίτες να απαιτούμε το δικαίωμα στην παιδεία ως δημόσιο αγαθό και αλληλεγγύη, με την ενεργή συμμετοχή μας, με αυτοκριτική και μελέτη, με σοβαρές προτάσεις και όχι μέσω της κριτικής τρίτων που κατά την γνώμη μας έδρασαν λάθος. Στο λίγο ελεύθερο χρόνο που έχω, λατρεύω να κάνω ιππασία στην πανέμορφη φύση της Κρήτης.

Βολιώτη Ζωή

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1984. Απόφοιτη Παν/μιου Πειραιά, τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών. Με μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Σπουδές και την Επιστήμη της Αειφορίας, Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία. Ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Artivist, ένα διαδικτυακό δίγλωσσο περιοδικό, στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη ζητημάτων, δράσεων και κινήσεων πολιτών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με κύριους θεματικούς άξονες τον πολιτισμό, την τέχνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και τον ακτιβισμό.Εργάστηκε στο Τμήμα Άμεσου Διαλόγου της Greenpeace στην Αθήνα (2007) και συμμετείχε με την αντιπροσωπεία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Lund στην 9ηΔιάσκεψη των Μερών στην Κοπεγχάγη (COP 15) – της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (2009). Το 2011 συμμετείχε εθελοντικά στην οργάνωση και την επικοινωνία σειράς δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως η Πράσινη Εβδομάδα και η προετοιμασία του φακέλου για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.Από το 2012 ζει στις Βρυξέλλες και εργάζεται ως υπεύθυνη ανάπτυξης επιχείρησης στο «SustainabilityConsult», εταιρείας συμβούλων η οποία δραστηριοποιείται στην υπεύθυνη και αξιόπιστη περιβαλλοντική επικοινωνία.

Δασκαλάκη Ειρήνη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου και έκανα τις βασικές μου σπουδές. Πτυχίο κοινωνιολογίας από Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου του Salerno της Ιταλίας. Yποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα μουσικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Διπλωματούχος ξεναγός. Χειρίζομαι πέντε ξένες γλώσσες (ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και γαλλικά). Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκα επίσης με τη μουσική. Σπούδασα πιάνο και φωνητική μουσική. Εμφανίστηκα σε θέατρα, φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εμφανίστηκα σε πολλές παραγωγές της τηλεόρασης, αλλά και στο θέατρο, ενώ παρουσίασα εκπομπή στο κρατικό ραδιόφωνο με τίτλο «Συνδικάτο Ονείρων» το 1994-95. Από πολύ νωρίς επίσης στη ζωή μου ξεκίνησε η σχέση μου με την πολιτική αλλά είδα τον κόσμο με άλλα μάτια και σαν γυναίκα και σαν καλλιτέχνης, κυρίως δε σαν πολιτική οντότητα, που όφειλε να επεξεργαστεί ένα ηθικό σύστημα συνύπαρξης σε έναν κόσμο που μεταβαλλόταν συνεχώς, υποκαθιστώντας τη ζωή με το θέαμα.

Γιατί συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία»

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο αυτό γίνεται στο όνομα μιας οικολογίας της τέχνης και του πολιτισμού. Ζούμε στην εποχή της εφησυχασμένης τέχνης, όπου η γενικότερη καταστολή του πολιτικού  και οι ηγεμονικές προσδοκίες της αγοράς επιδιώκουν τη συναίνεση του πλήθους και όχι τη δύναμη της παλλόμενης ζωής για τη δημιουργία και τη λειτουργία των συλλογικών οραμάτων. Το πεδίο της πολιτισμικής παραγωγής κατακλύζεται από παράσιτα και σκουπίδια, ενώ ο θλιβερός αντίκτυπος αυτής της αποτελμάτωσης απεικονίζεται στα κουρασμένα βλέμματα ανθρώπων που δεν ονειρεύονται και δεν φαντάζονται πια. Η τέχνη είναι η πολιτική και είναι πολιτική πράξη  η αποκατάσταση της ζωής σε ένα πεδίο που έχει χάσει το ουσιαστικό νόημα και τη λειτουργία του. Αυτό που δεν μπορεί να αναγνωριστεί πια στα δικά μας μάτια μπορούμε να το αναζητήσουμε στα μάτια των αγαλμάτων. Ό,τι μας θυμήσουν θα πρέπει να το ξαναφέρουμε στη ζωή μας. Γιατί ο κόσμος μας δεν χάνεται, υπάρχει στην κιβωτό του παρελθόντος και μέσα μας, σαν ανάγκη και σαν θέληση. Ας τον αναζητήσουμε…

Εσμάουι Ευτύχιος-Νάσσερ.

Οικονομολόγος, Απόφοιτος Νομικών και Οικονομικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Συμμετοχής στο Παγκόσμιο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε στη Ν. Υόρκη.

Με σημαντική δουλειά και δράση, σε θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Είναι ιδρυτικό μέλος  του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου.

Σήμερα συνεχίζει σπουδές στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με κατεύθυνση τον Τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ποινικό Δίκαιο.

Ζιάκου Ελεάννα

Γεννήθηκε το 1978 στο Αργυρόκαστρο. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Τιράνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (LLM) στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Leuven (Βέλγιο). Από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2013 απασχολήθηκε ως ασκούμενη (Blue Book) στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην ομάδα  ΜIΜΕ, με θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας, επιχειρήσεων και εσωτερικής αγοράς. Έχει εργασθεί, επίσης, ως ασκούμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα διεύρυνσης των Δυτικών Βαλκανίων και της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. Απασχολήθηκε ως Παρατηρήτρια Βραχείας Διάρκειας (STO) στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη. Έχει συνεργασθεί, επίσης, με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στις Βρυξέλλες με σημαντική προσφορά στην έρευνα για την συγγραφή κειμένου πολιτικής σχετικά με την «Υφαρπαγή Γης στις Υποσαχάριες Χώρες της Αφρικής». Συμμετέχει σε εθελοντικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την προβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Καντίρ Ριζγκάρ

Γεννήθηκε το 1963 στη Σουλεϊμανίγια  (Κουρδιστάν – Ιράκ). Είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μοσούλης και κάτοχος τίτλου εκμάθησης ελληνικών για αλλοδαπούς από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετείχε επί σειρά ετών στην ανοικοδόμηση των κουρδικών περιοχών του Ιράκ – μετά τον πόλεμο του Κόλπου και την εξέγερση των Κούρδων κατά του Σαντάμ –  ως υπεύθυνος προγραμμάτων σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, EE και διάφορες διεθνείς οργανώσεις. Το 1996 αναγκάζεται να καταφύγει στην Ελλάδα ως πολιτικός πρόσφυγας, και το 2007 του απονέμεται η ελληνική υπηκοότητα. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Κούρδων Προσφύγων του Ιράκ στην Ελλάδα. Έχει αναπτύξει εθελοντική κοινωνική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την υποστήριξη των προσφύγων σε συνεργασία με ΜΚΟ και κοινωνικούς οργανισμούς. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αλλοδαπών Προσφύγων στην Ελλάδα. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων. Συμμετείχε σε ευρωπαϊκά συνέδρια για θέματα προσφύγων παρουσιάζοντας την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα έχει εργαστεί στον τομέα του μετάλλου, σε οπτικά εργαστήρια ως τεχνίτης, σε εταιρεία αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, σε κατασκευαστική εταιρεία ως επιβλέπων μηχανικός και σήμερα εργάζεται ως διερμηνέας στη διαδικασία ασύλου, μέσω της ΜΚΟ «Μετάδραση».

 Λόης  Νικόλαος

Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Κορίνθου από το 1995 και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου από το 2011 έως και τον Φεβρουάριο του 2014. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και  Πρόεδρος  του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ», δηλαδή του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1994 κι έχει εκλεγεί τρεις φορές Δημοτικός Σύμβουλος. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης του τέως Δήμου  Λουτρακίου  – Περαχώρας. Έχει δύο τέκνα την Χριστίνα και τον Γιώργο. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Δήμου και ήταν μέλος των Οικολόγων Πρασίνων.

Νόλλας Καμίλο:

Γεννήθηκε το 1968 στο Παρίσι. Κατάγεται από την Βωβούσα. Σπούδασε την τέχνη της φωτογραφίας στην Λιέγη, την Λυών και την Αθήνα. Παράλληλα με την προσωπική του εργασία, από το 1992 εργάζεται ως Freelance φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας, με βάση την Ελλάδα. Έχει εργαστεί με πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, εκδοτικές εταιρίες και έχει ιδρύσει δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς. Έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις της προσωπικής του εργασίας στην Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού. Φωτογραφίες του ανήκουν σε δημόσιες συλλογές (Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Μουσείο Καπνού Καβάλας, Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας) και ιδιωτικές στην Ελλάδα, Ελβετία, Αγγλία και Βέλγιο. Η πρώτη του ατομική έκθεση Καπνομάγαζα (2007) παρουσιάστηκε, στην Αθήνα, στο Παρίσι, στην Κωνσταντινούπολη και άλλες εννιά πόλεις της Ελλάδος. Το τρίγλωσσο ομότιτλο λεύκωμα που συνόδεψε την έκθεση, και που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, βρέθηκε στη λίστα των 100 καλύτερων λευκωμάτων φωτογραφίας στην Photoespana 2007. Το υλικό που προέκυψε από την παραμονή του στην Αμερική παρουσιάστηκε σε ατομική έκθεση στο Νέο Μουσείο Μπενάκη (2011) με τον τίτλο Mobile in NY – Εν Κινήσει στη Νέα Υόρκη σε επιμέλεια του τεχνοκριτικού Fred Ritchin. Μέλος και βασικός επιμελητής της ομάδας phasma2 από το 2011.

Μεταξά Κυριακή

You never change things by fighting the existing reality.

To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.

R. Buckminster Fuller

Γεννήθηκε το 1983 στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ολοκλήρωσε το διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Energy Systems του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, όπου εκπόνησε διπλωματική εργασία με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας σε συγκροτήματα εργατικών πολυκατοικιών του Ο.Ε.Κ. Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται ως αρχιτέκτονας – ελεύθερος επαγγελματίας, και ως ενεργειακός επιθεωρητής κτιρίων.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την οικολογική δόμηση, τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό κτιρίων, και την εξοικονόμηση ενέργειας στο δομημένο περιβάλλον. Ερευνητικό της έργο σε σχέση με τον αστικό πολεοδομικό σχεδιασμό, τον δημόσιο χώρο και τον δημόσιο βίο, την συλλογική μνήμη, τα όρια ιδιωτικού-δημόσιου στον χώρο, έχουν δημοσιευτεί σε εκθέσεις και συνέδρια.

Εργάστηκε εθελοντικά για την υποστήριξη δράσεων πολιτισμού στην Ελλάδα και στην Ιταλία, σε δράσεις υποστήριξης αστέγων, και πιο πρόσφατα για την επιμέλεια του χώρου του πολιτικού οικολογικού φεστιβάλ Greenwave 2013. Συνεργάζεται με το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ – Ελλάδος, για την διοργάνωση της ευρωπαϊκής συνάντησης νέων «European Youth Dialogue – Reclaiming our future!», που θα υλοποιηθεί τον Μάιο στην Θεσσαλονίκη.

Ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ιστορίας Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.

Τζένος Νίκος

Είναι δικηγόρος στα Καλάβρυτα με πολύχρονη πορεία στην αυτοδιοίκηση και τον πολιτισμό. Αντιδήμαρχος στο δήμο Καλαβρύτων, πρόεδρος στην Δημοτική επιχείρηση πολιτιστικής ανάπτυξης, Ενεργός και μάχιμος σε ζητήματα μειονοτήτων, μεταναστών και προσφύγων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικού αποκλεισμού. Ως δικηγόρος συνεργάζεται με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) σε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντισημιτισμού και προστασίας “άφωνων και αδύναμων” κοινωνικών ομάδων και πολιτών.

 

Posted on 01/04/2014 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top