Μom: φώκια από την Κύθνο στο Καβούρι

“Μια έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στο Καβούρι Αττικής την Κυριακή 30 Ιουλίου! Μια νεαρή φώκια βγήκε στην παραλία για να ξεκουραστεί! Αρκετοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες μας ενημέρωσαν για το συμβάν και μας έστειλαν φωτογραφίες και βίντεο” λέει σε ανακοίνωση της η Μομ!

Μέλος της ομάδας διάσωσης και περίθαλψης της MOm βρέθηκε στο σημείο για να ελέγξει τη κατάσταση του ζώου και να ενημερώσει τους λουόμενους να κρατήσουν τις αποστάσεις τους. Η φώκια φαίνεται πως ήταν καλά στην υγεία της και δεν έδειχνε εμφανή σημάδια κάποιου προβλήματος.

“Μελετώντας όμως προηγούμενες φωτογραφίες ανακαλύψαμε κάτι εκπληκτικό! Η συγκεκριμένη φώκια είχε καταγραφεί 20 ημέρες πριν ανατολικά της Κύθνου! Η νεαρή φώκια φαίνεται πως ταξίδεψε προς την Αττική, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ικανότητα του είδους να διασχίζει μεγάλες αποστάσεις εντός της επικράτειας του” εξηγει η Μοm.

“Eνημερώνουμε τους πολίτες, μιας και είναι πολύ πιθανόν να ξαναβγεί στην ακτή και τις επόμενες ημέρες, πως οι φώκιες ξεκουράζονται στη στεριά για πολλές ώρες και δεν πρέπει να τις πλησιάζουμε, να τις βρέχουμε (καθώς θέλουν να μείνουν στεγνές), να τις οδηγούμε στην θάλασσα και να τις ταΐζουμε. Είναι άγρια ζώα και βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Μοιραζόμαστε λοιπόν τις οδηγίες σωστής συμπεριφοράς όταν συναντούμε μια φώκια στο νερό ή την ακτή και υπενθυμίζουμε πως είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσουμε άμεσα τη MOm!”

Posted on 07/08/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top