ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Πράξεις για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις

Την Τετάρτη 08-05-2019 η Μόνικα Άκερμανς Monique Ackermans υποψήφια ευρωβουλευτής του συνδυασμού ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ επισκέφτηκε τη «Δράση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για ΑΜΕΑ» της Σχολής Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου Κρήτης η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθέριας, Ηράκλειο, Κρήτης σε συνεργασία με το 1οΓενικό Λύκειο και το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, το Γενικό Λύκειο Γουβών, το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσής & Κατάρτισης Ηρακλείου και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Αναπηριών, μια δράση από το πρόγραμμα ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 Ανάπτυξη-Εργασία-Αλληλεγγύη.

Όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος, η Δράση έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες-συνάνθρωποι για τα προβλήματα μετακίνησης των ΑΜΕΑ στην πόλη του Ηρακλείου – ο σκοπός δεν είναι να αποδώσουνε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα η φορείς, αλλά να προωθηθούν λύσεις.

Η Μόνικα Άκερμανς Monique Ackermans δήλωσε: «θεωρώ πως από τις φωτογραφίες που πήραν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στη δράση από διαφορά σημεία της πόλης φαίνεται η αδιαφορία, η άγνοια ή η αμέλεια που δυσχεραίνει καθημερινά τα ΑΜΕΑ! Φαίνεται η έλλειψη και σωστή μελέτη πριν την εφαρμογή των διαγραμμίσεων τυφλών που προκαλεί την ασύμβατη τελική πορεία όποιου τις χρησιμοποιεί, με ελλιπή και λανθασμένη σήμανση. Αναδεικνύεται η «ευκολία» με την οποία εμποδίζουμε τις διαγραμμίσεις και τις ράμπες, είτε τοποθετώντας πράγματα, είτε όταν σταθμεύουμε έστω και για λίγο το αυτοκίνητο μας.

Οι κυβερνήσεις του κόσμου, μέσα από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ), έχουν υποσχεθεί να επιτύχουν πλήρη ισότητα και να εξασφαλίσουν αξιοπρέπεια για τις ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας. Ο κόσμος έχει αλλάξει με μεγάλα θετικά βήματα προς την ισότητα, όμως έχουμε ακόμη δουλειά και πρέπει να εξεταστεί και να αναπτυχθεί η δυνατότητα των τυφλών και των μειονεκτούντων ατόμων να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνία.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα πιέσουμε σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για μια Ευρώπη ισότητας, κοινωνικής συνοχής, μια ΕΕ χωρίς διακρίσεις, χωρίς άτομα και κοινωνικές ομάδες που μένουν πίσω ή αποκλεισμένες». 

Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον υποψήφιο Στέλιο Κυμπουρόπουλο και το χαμηλό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης αποδεικνύουν ότι τα κόμματα δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι πολίτες, με αναπηρίες ή όχι, χρειάζονται λύσεις, όχι πολεμικές αντιπαραθέσεις για το ποιος θα κρατήσει ή θα πάρει την καρέκλα της εξουσίας. Ντροπή και αηδία

Posted on 09/05/2019 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top