Ποια η ιδιότητα της κ. Μπαζιάνα;

 Του Αλέξανδρου Λασκαράτου

Γεν. Γραμματέα των ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η κ. Μπέτυ Μπαζιάνα θεώρησε ότι ως σύζυγος του πρωθυπουργού “δικαιούται δια να ομιλεί” περί της πολιτικής και των πεπραγμένων του συζύγου της. Έτσι σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, πληροφορεί τους πολίτες αυτής της χώρας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την Κυβέρνηση, αλλά δεν πήρε την εξουσία» και συμπληρώνει «γιατί εξουσία δεν είναι ο υπουργός αλλά ο μηχανισμός. Υπάρχουν άνθρωποι σε θέσεις-κλειδιά που εξυπηρετούν το παλιό διεφθαρμένο σύστημα. Και περιμένω την κάθαρση».

Σκεφθείτε αυτά να τα είχε πει ο/η σύντροφος οποιουδήποτε πρωθυπουργού/προέδρου χώρας της Ε.Ε., και όχι μόνο (από την Τερέζα Μέι, Ανγκέλα Μέρκελ, Εμμανουέλ Μακρόν, μέχρι Τρυντό, ακόμη και Τραμπ, κλπ.) θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες ο/η δε πρωθυπουργός θα είχε οδηγηθεί άμεσα σε παραίτηση.

Εδώ στην Ελλάδα τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα συμβεί και μάλιστα θα βρεθούν και αρκετοί που θα πουν ότι καλά τα είπε «η Μπέτυ». Σύζυγος πρωθυπουργού είναι, να μην υπερασπιστεί τον άντρα της;

Το κακό σε αυτήν την ιστορία είναι διπλό:

  1. Η σαφέστατη «καθεστωτική» αντίληψη που απορρέει από τα λεγόμενα της κ. Μπαζιάνα και
  2. Η αποδοχή των όσων λέει (και δικαιούται να λέει) από όλο το κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά (και ίσως αυτό να είναι το χειρότερο) από μερίδα αριστερών/προοδευτικών ψηφοφόρων που πίστεψαν ότι με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα άλλαζε κάτι προς το δημοκρατικότερο στο ύφος της άσκησης της εξουσίας.

Τα παραπάνω είναι ένας αληθινός και επικίνδυνος εφιάλτης, με αποκορύφωμα την τελευταία φράση της πρώτης παραγράφου όπου ούτε λίγο ούτε πολύ η κ. Μπαζιάνα δηλώνει πως περιμένει την κάθαρση! Και ο νοών νοείτω, εκτός αν η κ. Μπαζιάνα δεν γνωρίζει το νόημα των όσων λέει.

Για όσους επιθυμούν να φρίξουν και να αυτομαστιγωθούν το πλήρες κείμενο της συνέντευξης εδώ http://www.iefimerida.gr/news/387088/i-4selidi-synenteyxi-tis-peristeras-mpaziana-kyriolekto-se-kathe-epeteio-toy

Σημ. Η φωτό από την επιστροφή της κ. Μπαζιάνα από το Πεκίνο (τα χαμόγελα και το καμάρι περισσεύουν) με την πρώτη απ’ ευθείας πτήση της Air-China στην Αθήνα. Η κ. Μπαζιάνα έχει ανακηρυχθεί Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου!!!. Στη Ελλάδα δεν είναι μέλος ΔΕΠ σε καμία βαθμίδα ελληνικού πανεπιστήμιου.

 

 

 

 

 

Posted on 06/01/2018 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top