Τα καλύτερα αποτελέσματά τους μέχρι σήμερα οι Πράσινοι στη Φινλανδία

Οι Πράσινοι στη Φινλανδία αναδείχθηκαν στις τοπικές εκλογές στο 4ο μεγαλύτερο κόμμα, αυξάνοντας τα ποσοστά τους στο 12,4% (άνοδος +3,9%), ενώ αντιθέτως το ξενοφοβικό Finn (Αληθινοί Φινλανδοί) μείωσε την δύναμή του κάτω από το 10%. Σε ορισμένες περιοχές οι Πράσινοι ξεπέρασαν το 20%.
Διαψεύδεται τώρα για άλλη μια φορά – και μετά τα εκλογικά αποτελέσματα στην Αυστρία, στο Βερολίνο, στην Ολλανδία – η εκτίμηση ότι οι Πράσινοι αυξάνουν την δύναμή τους σε εποχή ευημερίας και σήμερα, σε μια εποχή κρίσης, είναι σε εκλογική πτώση. Να σημειωθεί ότι τα κεντρικά θέματα των Πράσινων στην εκλογική αντιπαράθεση ήταν η πράσινη οικονομία, η εκπαίδευση, η καινοτομία απέναντι στην λιτότητα και την κρίση.

Είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ φανερή η έλλειψη στην Ελλάδα ενός παρόμοιου πράσινου κόμματος, τώρα που τέλειωσαν οι ψευδαισθήσεις και οι κυβερνώντες κατάφεραν να γκρεμίσουν την διάθεση, την όποια διάθεση για βαθιές πολιτικές αλλαγές.

Τώρα παρά ποτέ είναι η ώρα μιας πράσινης κοινωνικής αλληλέγγυας πολιτικής που θα αλλάξει τη χώρα με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο, θα συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση και θα προσφέρει μια αξιοπρεπή, βιώσιμη, ζωή για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, καταγωγής.

Χρειάζεται, όμως, αρετή, τόλμη, καινούριες ιδέες, δέσμευση για το κοινό καλό, αυτοπροσδιορισμός των πράσινων πολιτικών. Και ξεκάθαρη απόσταση από όσα οδήγησαν στην χρεοκοπία….

 

Posted on 10/04/2017 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top