ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Χαιρετίζουμε την εκλογή του Khan ως δημάρχου Λονδίνου και την επιτυχία των βρετανών Πράσινων

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ χαιρετίζουν την εκλογή του Sadiq Khan ως δημάρχου Λονδίνου με 56,9% (στον δεύτερο γύρο) καθώς και τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσαν οι Πράσινοι στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις καθώς και στη Σκωτία.

Sadiq-Khan-becomes-Labour's-choice-for-London-Mayor

Η εκλογή του Sadiq Khan που είχε την υποστήριξη των Εργατικών είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στις εθνικιστικές και ρατσιστικές προκλήσεις, απέναντι στους αντιευρωπαϊστές και τους εχθρούς της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης, καθώς και απέναντι στους τζιχαντιστές και στις απειλές τους. Ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου είναι πακιστανικής καταγωγής, παιδί μιας οικογένειας από την εργατική τάξη, που σπούδασε και εντάχθηκε στην κοινωνία του Λονδίνου, η οποία χθες τον εμπιστεύθηκε και τον εξέλεξε στη σημαντική αυτή θέση μιας από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Green_Party_of_England_and_Wales_logo.svg

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ συγχαίρουν, επίσης, τους Πράσινους της Βρετανίας που πέτυχαν το καλύτερο εκλογικό τους αποτέλεσμα στο Λονδίνο – επανεξέλεξαν 2 αντιπροσώπους στην London Assembly κι αναδείχτηκαν με επικεφαλής την  Sian Berry στην 3η θέση, με 5,8% στην πρώτη επιλογή, μπροστά τόσο από τους Φιλελεύθερους (4,6%) όσο και από το Κόμμα Ανεξαρτησίας (3,6%). Κατάφεραν να εκλέξουν (παρά το υπερ-πλειοψηφικό σύστημα) 27 συμβούλους σε 11 δημοτικά συμβούλια. Επίσης, πέτυχαν να αναδειχθούν στο 4ο σε δύναμη κόμμα στην Σκωτία, αυξάνοντας τα ποσοστά τους κατά 14%.

Mandatory Credit: Photo by Nick Cunard / Rex Features ( 727808C ) Sian Berry Sian Berry, Green candidate for the London Mayoral elections, Highgate Woods, London, Britain - 27 Jan 2008

Sian Berry
Sian Berry, Green candidate for the London

H καμπάνια των Πράσινων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές επικεντρώθηκε στην υποστήριξη των κοινωνικών ομάδων που είναι σήμερα οι περισσότερο αποκλεισμένες, στην επίλυση της χειρότερης κρίσης κατοικίας, στην βελτίωση του περιβάλλοντος και στην υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής που να είναι συμβατός με τις περιβαλλοντικές αντοχές του πλανήτη.

220px-Welfare_Not_Warfare

Posted on 09/05/2016 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top