ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Συμμετέχουμε στον «Περίπατο ενάντια στις διακρίσεις»

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ συμμετέχουμε στον “Περίπατο ενάντια στις διακρίσεις” την Δευτέρα 21/3/2016, στις 18.00, από το Σύνταγμα, που διοργανώνει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Καλούμε τα μέλη και φίλους μας, κάθε σκεφτόμενο πολίτη γενικότερα, να έρθουν και να περπατήσουν για καλό σκοπό μαζί με ενεργούς πολίτες, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, τα μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, πολιτικούς, καλλιτέχνες. Ο ρατσισμός δεν βλάπτει μόνο τους «άλλους» αλλά πλήττει την κοινωνική συνοχή, τελικά όλους και όλες. Μια κοινωνία που ευημερεί είναι μια κοινωνία που περιλαμβάνει όλους και όλες, που νοιάζεται για όλες και όλους, που ΔΕΝ πετάει στο περιθώριο κανένα.

“Η 21 Μαρτίου είναι η Ημέρα κατά του Ρατσισμού, είναι μια πρόσκληση για να αλλάξουμε τον κόσμο, «βαδίζοντας μαζί για έναν καλύτερο κόσμο…». Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών που γιορτάζει ενεργά την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Διακρίσεων στις 21 Μαρτίου. Για ακόμα μία χρονιά οι εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από το ρατσισμό (ΑΜΕΑ, LGBT, Ρομά, μετανάστες, οροθετικοί, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, θρησκευτικές ομάδες, κτλ) ενωμένοι πραγματοποιούν έναν ξεχωριστό περίπατο κατά του Ρατσισμού & των Φυλετικών Διακρίσεων.

Μαζί τους συμπορεύονται προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών & των γραμμάτων, πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι & μέλη της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικά για τη συγκεκριμένη μέρα, μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα συμμετέχουν δυναμικά στον περίπατο, στηρίζοντας την πρωτοβουλία.

Η πορεία που θα ακολουθήσουμε έχει αφετηρία την Πλατεία Συντάγματος έξω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα συνεχίσουμε από το πεζοδρόμιο κατά μήκος της Βασιλίσσης Αμαλίας μέχρι τον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου όπου θα στρίψουμε δεξιά και θα συνεχίσουμε μέχρι το σημείο του Μουσείου της Ακρόπολης (Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη). Στο σημείο εκείνο θα γίνει η λήξη του περιπάτου με ένα χαιρετισμό και ένα χορευτικό και μουσικό δρώμενο από παιδιά δεύτερης γενιάς”.

non-discrimination

“Walk Against Discrimination” Let’s march together for a better world…

Meeting point: Greek Parliament (tomb of unknown soldier)

Time: 6:00 p.m.

For yet another year, The Greek Forum of Migrants will celebrate International Day Against Discrimination on Monday, March 21st. In collaboration with representatives, members and supporters of local minority communities experiencing discrimination, including: LGBT, Roma, migrants, HIV positives, refugees, elderly, addicts, and religious groups, we will walk together, united by politicians, journalists, and students active in the field of human rights. On this day, we aim to raise awareness and advance the cause to overcome discrimination, faced by so many worldwide today.

DETAILS:
The route will begin in Syntagma square outside the monument of the Unknown Soldier at 6:00 PM and will continue along the sidewalk along Queen Amalia street to Dionysiou Areopageitou. There, we will turn right and end at the Acropolis Museum (Areopagitou and Makrigianni ), where representatives from different organizations will share their thoughts on this day, followed by dance and musical performances by second generation Georgian and African youth.

Please join us on this day and help us to end the struggle against discrimination worldwide!

https://www.facebook.com/dayagainstdiscrimination/

Nohate

 

 

 

Posted on 18/03/2016 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top